Piloten informatie


Zelf meevaren?

Iedere jetski piloot kan deelnemen aan wedstrijd varen. Of je nu een beginner bent of een ervaren wedstrijd piloot, we hebben diverse klassen voor amateurs, beginners, junioren tot ervaren klassen zoals ski Grand Prix. Wil je weten in welke klasse jij zou passen?

Je kunt altijd mailen info@jetskichallenge.nl

Of bellen voor informatie 015-2625514

 

Iedere piloot is verplicht een Jetskichallenge Wedstrijd Licentie te hebben en een medische verklaring om deel te mogen nemen aan het wedstrijd racen. Tevens moet de jetski of waterscooter voldoen aan bepaalde eisen en gelden er kleding voorschriften voor de jet piloot.


De Wedstrijd in het kort

De wedstrijd is op zondag.

Je kunt er ook voor kiezen een dag eerder te arriveren.

Na aankomst meldt u zich aan bij de wedstrijdleiding. 

 

Jetskichallenge streeft er naar om vergunningen/ ontheffingen te krijgen voor 48 uur zodat men 2 dagen gebruik kan maken van het water. Aan het einde van de middag (+- 15.00) zal het boeien parcours vrij worden geven voor de training die tot +- 17.00 zal duren.

 

Voordat er mee kan worden gedaan aan de training dient men ingeschreven te zijn,

dit kan op:

zaterdag van 14.30 uur tot 16.00 uur.

zondag van 8.15 uur tot 8.45uur.

 

Tegelijk met de inschrijving is er ook een technische keuring ven de jetski.

 

Om 9.00 wordt de pilot-meeting georganiseerd waarin de belangrijkste punten van de dag worden doorgenomen. Deze pilot-meeting is een verplicht onderdeel voor alle deelnemende piloten.

 

Na de pilot-meeting wordt het boeien parcours voorgevaren waarna de training begint. Als alle klassen hebben getraind kan er worden begonnen met de 1e heat. Er worden in totaal 3 heats gevaren op de boeienbaan.

 

Een wedstrijd van een bepaalde klasse duurt 10 minuten + 1 ronde.

 

Na afloop van de wedstrijd zal de baan worden opgeruimd. Alle jetski's gaan van het water zodat er veilig gewerkt kan worden door de organisatie (alle hulp is welkom). Nadat alles is opgeruimd zal de prijsuitreiking plaatsvinden, verwachting is rond 18.30.