Piloten informatie


Zelf meevaren?

Iedere jetski piloot kan deelnemen aan wedstrijd varen. Of je nu een beginner bent of een ervaren wedstrijd piloot, we hebben diverse klassen van beginners (ski light novice), junioren tot ervaren klassen zoals ski GP.

Iedere piloot is verplicht een Jetskichallenge Wedstrijd Licentie te hebben en een medische verklaring om deel te mogen nemen aan het wedstrijd racen. Tevens moet de jetski of waterscooter voldoen aan bepaalde eisen en gelden er kleding voorschriften voor de jet piloot.


De Wedstrijd in het kort

Een wedstrijd bestaat meestal uit 2 dagen (niet verplicht). Op de dag voor de wedstrijd kan men alle voorbereidingen treffen. Na aankomst meldt u uzelf bij de wedstrijdleiding om de laatste informatie t.a.v. de verblijfplaats, de wedstrijd en het vaarwater toegelicht te krijgen.

 

Jetskichallenge streeft er naar om vergunningen/ ontheffingen te krijgen voor 48 uur zodat men 2 dagen gebruik kan maken van het water. Aan het einde van de middag (+- 15.00) zal het boeien parcours vrij worden geven voor de training die tot +- 17.00 zal duren.

Voordat er mee kan worden gedaan aan de training dient men ingeschreven te zijn, dit kan op zaterdag van 14.30 tot 15.00.

Voor diegene die niet aan de zaterdagtraining deelnemen, is er op zondagochtend van 8.00 tot 8.45 de mogelijkheid om in te schrijven en de papieren in orde te maken. Tegelijk met de inschrijving op zondagochtend is er ook een technische keuring.

Om 9.00 wordt de pilot-meeting georganiseerd waarin de belangrijkste punten van de dag worden doorgenomen. Deze pilot-meeting is een verplicht onderdeel voor alle deelnemende piloten.

 

Na de pilot-meeting wordt het boeien parcours voorgevaren waarna de training begint. Als alle klassen hebben getraind kan er worden begonnen met de 1e heat. Er worden in totaal 3 heats gevaren op de boeienbaan.

 

Een wedstrijd van een bepaalde klasse duurt 10 minuten + 1 ronde.

 

Na afloop van de wedstrijd zal de baan worden opgeruimd. Alle jetski's gaan van het water zodat er veilig gewerkt kan worden door de organisatie (alle hulp is welkom). Nadat alles is opgeruimd zal de prijsuitreiking plaatsvinden, verwachting is rond 18.00.